Colmar

Stad Colmar – 22 km
Op 22 km, biedt de stad Colmar alles wat je van de idyllische Elzas zou verwachten: vakwerkhuizen, een bloemrijk stadscentrum… en een bijzonder rijk cultureel erfgoed: het oude stadshart met zijn typische bouwkunst, de romantische wijk ‘klein Venetië’ en de ‘leerlooierswijk’ en de musea die u beslist niet moet overslaan ,Museum Unterlinden, Museum Bartholdi, en het Speelgoedmuseum..

Kerstmarkten in de Elzas
In de dagen voor kerst verandert Colmar ’s avonds in een zee van licht. Aan de gevels van alle vakwerkhuizen hangen slingers met lampjes en verlichte kerstkransen. Er worden maar liefst 6 kerstmarkten gehouden, dus je komt er beslist aan je trekken!

 

 

De wijnroute van de Elzas

Direct als u het kasteel uitkomt bent u al op de beroemde wijnroute door de Elzas, door het heuvellandschap met wijngaarden en de kenmerkende dorpjes: Eguisheim, Turckheim, Riquewihr, Kaysersberg, Ribeauvillé… U komt langs uitzichtpunten over de vlakte van de Elzas en het Zwarte Woud in de verte, kunt de bekende dorpjes bezoeken, stoppen bij een wijnhuis voor een bezoek en om de beroemde wijnen van de streek te proeven: de Gewürtztraminer, Riesling…

Bijzonderheden van de streek

De Stoffen van Beauvillé, in Ribeauvillé
Verscholen in de vallei bedrukt men in de fabriek al meer dan twee eeuwen stoffen, waardoor het vakmanschap tot de hoogste perfectie ontwikkeld is. Een deel van de collectie vindt u in de vitrines van het kasteel, om uzelf, of iemand anders een plezier te doen.

De Glasblazerij van Kaysersberg
Sfeerlampen, vazen, fruitschalen, kandelaars… En nog veel meer voorwerpen in de meest uiteenlopende kleuren worden hier op ambachtelijke wijze met de hand gemaakt en mondgeblazen.

De jam van de Christine Ferber
Christine Ferber is in de hele wereld bekend, u kunt haar bezoeken hoog op de heuvel van Niedermorschwihr, waar ze een honderdtal verschillende jams produceert, van de klassieke tot de meest originele smaken. Een aantal voorbeelden vindt u in onze vitrines.
Les confitures de Christine Ferber – Niedermorschwih 23 km

Het milieu en de natuur

Het Ecomuseum van de Elzas in Ungersheim
Het Ecomuseum is een echt openluchtmuseum, en een typisch Elzasser dorpje waar je rond kunt dwalen en het leven in vroeger tijden kunt ontdekken. Het biedt een overzicht van de Elzas en haar cultuur.

Roofvogelshow- Kintzheim 44 km
Vlakbij het Kasteel van Haut-Koenigsbourg, kan men vanaf de ruïnes van het middeleeuwse Kasteel van Kintzheim, vanaf de oude bemoste muren donkere vleugels op zien stijgen… De Volerie des aigles biedt de unieke kans om de mooiste en grootste roofvogels van de wereld in de vrije lucht te zien vliegen of van dichtbij te bewonderen.

La Montagne des Singes – Kintzheim 44 km
Bevestig uw fototoestel aan een riem voor deze totale onderdompeling in de fascinerende wereld van meer dan 200 Barbarijse makaken die vrij leven in een bos van 24 ha !