Kastelen en Musea

Kasteel Clos Vougeot – 2 km.
Het kasteel werd midden tussen de wijngaarden gebouwd vanaf de 12e eeuw door de monniken van de abdij van Cîteaux ten behoeve van de exploitatie van hun wijngaarden en in de 16e eeuw in renaissance stijl verder afgebouwd. Tegenwoordig ontvangt men er graag liefhebbers van geschiedenis, architectuur en wijn.
De Hospices de Beaune – 25 km
Met zijn gotische gevels wordt dit ziekenhuis, dat werd ontworpen als ‘paleis voor de armen’ beschouwd als een juweel van middeleeuwse bouwkunst in de Bourgogne. De beroemde daken zijn een van de symbolen van de Bourgogne geworden.
De Abdij van Cîteaux – 11 km
Bezoek aan het gebouw waar de Cisterciënzer orde gesticht werd. Ontdekken van de Cisterciënzer traditie, de geschiedenis van de orde en de huidige situatie ervan.

Ontdek Bourgondië

De Bourgogne kent vele gezichten, de steden en wijngaarden, kastelen en abdijen, ze zijn allemaal te ontdekken vanuit het Kasteel van Gilly, waar vroeger priesters van de orde van Cîteaux gevestigd waren en dat gelegen is midden tussen de Grands Crus van de Bourgogne.

Culturele en vrijetijdsactiviteiten

De stad Dijon – 21 km
Het volledig bewaard gebleven oude stadscentrum is makkelijk te voet te bezoeken. U wandelt door de smalle steegjes tussen historische monumenten, herenhuizen en talloze musea (Paleis van de Hertogen van Bourgogne, Museum voor Beelden Kunst…).
Sport
– Helikopter op 25 km van het Kasteel van Gilly: vlucht over de Bourgogne en de wijngaarden.
– ULV op 25 km: vlieg aan boord van een ULV over de Bourgogne
– Golf Dijon-Bourgogne op 30 km: prachtige 18-holes golfbaan
– Karten op 35 km: circuit, huur van de baan en doop in een Porsche